Νέα, εκδηλώσεις
Εγκαίνια Έκθεσης Elephas tiliensis. νάνος και τρισδιάστατος
There are no translations available.

Εγκαίνια της προσωρινής Έκθεσης


 

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν η τελετή παρόδοσης του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας από τον απερχόμενο Διευθυντή Καθηγητή κ. Γεώργιο Θεοδώρου στο νέο Διευθυντή Καθηγητή κ. Βασίλειο Καρακίτσιο και τα εγκαίνια της προσωρινής Έκθεσης

"Εlephas tiliensis. νάνος και τρισδιάστατος".

 

Η έκθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ ΘΑΛΗΣ MIS 380135, σε συνεργασία του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και τοΤμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ με επιστημονικό υπεύθυνο το Καθηγητή ΕΜΠ κ. Χριστόφορο Προβατίδη

 

 

Πρόσκληση/πρόγραμμα εκδήλωσης

αφίσα έκθεσης Elephas tiliensis. νάνος και τρισδιάστατος

 

 


 
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
There are no translations available.

«ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ»

 

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου-Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών Σάμου, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συνεργασία και την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τη γνωριμία και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του φυσικού περιβάλλοντος της Σάμου, της χλωρίδας, της πανίδας, αλλά και των πετρωμάτων και των παλαιοντολογικών ευρημάτων.

 

Σκοπός της οργάνωσης των εκδηλώσεων είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό, μέσω ομιλιών από ειδικούς επιστήμονες τον φυσικό πλούτο του νησιού. Παράλληλα οι εκδηλώσεις αποτελούν πρόκληση και πρόσκληση προς τους νέους και τους μαθητές, μέσα από ποικίλες δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τόσο στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου, στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, αλλά και στο πεδίο, να συμβάλλουν στη γνώση, την αγάπη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Σάμου.

 

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Η φύση της Σάμου - Οδηγός παρατήρησης πουλιών και άλλων ζώων» (εκδόσεις ΡΟΠΗ) των Roger Butts και Μαρίας Δημάκη.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σάμου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές θα υλοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου-Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών Σάμου.

 

Η συμμετοχή είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Πληροφορίες: Μαρία Δημάκη (Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας) τηλέφωνο: 210 8015870 εσωτερικό 526. E-mail: mdim@gnhm.gr

Μανώλης Πυργιώτης (Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου) τηλέφωνο: 22730 27216. Email: librasam@otenet.gr

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Αφίσα

 

 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
There are no translations available.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Απολίθωμα: ταξίδι στο χρόνο

 

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, και ώρα 10.00-14.00 θα πραγματοποιηθούν χριστουγενιάτικες δραστηριότητες παράλληλα με τα καθημερινά προγράμματα του Μουσείου.

 

εκπαιδευτικά προγράμματα:


«Ο μικρός Ανασκαφέας»


«Αντιγράφω ένα απολίθωμα»


«Παλαιοντολογικό παιχνίδι μνήμης»


«Ο μικρόκοσμος στο παρελθόν»

 

πληροφορίες στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
EΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
There are no translations available.

 

Το Μουσείο Κερασιάς επαναλειτουργεί από την 2/6 / 2015 με την υποστήριξη του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και του Δήμου.

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ -ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015)

 

ΤΡΙΤΗ -ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 10.00-14.00 και 17.00 - 20.00

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2227098254

 

NEW OPENING HOURS

(June - July - August 2015)

 

TUESDAY - WEDNESDAY 10.00 - 14.00 and 17.00 - 20.00

FRIDAY-SATURDAY-SUNDAY 10.00 -14.00 and 17.00 -20.00

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 6

 

Newsletters

NewsLetters


Receive HTML?

Syndication

feed-image Feed Entries
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 920853
Έχουμε 72 επισκέπτες συνδεδεμένους