Νέα Έκθεση: Η Ελλάδα πριν τους Έλληνες

Το 2002, δόθηκε το έναυσμα για μια πλήρη ανανέωση της έκθεσης. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των δειγμάτων του Μουσείου προέρχεται από τον ελλαδικό χώρο, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια έκθεση που να εστιάζει σε αυτό το υλικό.
Η νέα έκθεση παρουσιάζει τα απολιθώματα της πανίδας και χλωρίδας της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 εκατομμυρίων ετών. Εμφανίζει την εξελισσόμενη ζώνη, που χαρακτηρίζεται από μεγάλες κλιματικές αλλαγές, οι οποίες είχαν τεράστια επίδραση στην πανίδα και χλωρίδα. 

Ένα από τα πλέον σημαντικά μέρη της νέας έκθεσης είναι οι ανακατασκευασμένοι σκελετοί. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στήθηκαν για τη νέα έκθεση σκελετοί από πραγματικά απολιθώματα.
Πρόκειται για τους σκελετούς του νάνου κρητικού ελαφιού και της κρητικής ενυδρίδας. Μπορείτε να τους βρείτε πάνω και δίπλα στο νησί.
Οι ζωντανές αναπαραστάσεις είναι ένα ακόμα κομμάτι της νέας έκθεσης, που της προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια. Πρότυπό τους είναι οι σκελετοί των εξαφανισμένων ζώων, η υφή του δέρματος και του τριχώματος και οι διαστάσεις των ζώντων ζώων. Τρείς αναπαραστάσεις κατασκευάστηκαν: η γιγαντιαία χελώνα από το Πικέρμι, ο νάνος ελέφαντας της Τήλου, και ο νάνος ιπποπόταμος της Κύπρου. Οπεριηγητής σίγουρα δεν μπορεί να «χάσει» ειδικά την γιγαντιαία χελώνα στο κέντρο της αίθουσας!
Η έκθεση έχει τίτλο «Η Ελλάδα πριν τους Έλληνες»  (ιδέα του John De Vos από την Ολλανδία, σχέδιο του BARTH από την Φλωρεντία, Ιταλία,  ζωντανή αναπαράσταση από την Vista Natura από την Ολλανδία, πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Μουσείου και από αθηναίους τεχνίτες). Στην παρούσα φάση το Νησί έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

The exhibition is titled Greece before the Greeks (conceptby John De Vos from Natualis, the Netherlands; design by BARTH from Florence, Italy; life reconstruction by Vista Natura from Baarn, the Netherlands; realised by museum staff and craftsmen from Athens). At present, the Island
has already been realised. 

 

Newsletters

NewsLetters


Receive HTML?

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 805757
Έχουμε 61 επισκέπτες συνδεδεμένους