Education Intro

Εκπαιδευτικά Θέματα


Το Μουσείο αποτελεί πηγή για όλους όσους επιθυμούν να μάθουν για την εξέλιξη πάνω στη Γη. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το κοινό να κατανοήσει τον φυσικό κόσμο μέσα στον οποίο ζει σήμερα, τον τρόπο με τον οποίον αυτός δημιουργήθηκε αλλά και τα διδάγματα που μπορούμε να κερδίσουμε από το παρελθόν του.
Τα απολιθώματα μας δίνουν ενδείξεις για την καταγωγή των σημερινών ειδών. Ένα διάσημο παράδειγμα: Ο Archaeopteryx απέδειξε ότι τα πουλιά είναι απόγονοι των δεινοσαύρων. Η ζωή του παρελθόντος εξελίχθηκε σταδιακά, και συνεχίζει με τη ζωή του σήμερα. Η εξέλιξη δεν σταμάτησε: τα είδη συνεχίζουν να αλλάζουν με αργό ρυθμό, επειδή το ίδιο συμβαίνει και στα περιβάλλοντα.School Trips
Σχολικές Επισκέψεις

Ενδιαφέρεστε να σχεδιάσετε μια σχολική εκδρομή στο Μουσείο μας; Σχολικές τάξεις επισκέπτονται το Μουσείο μας κάθε εβδομάδα, συχνά συνδυάζοντας μια επίσκεψη και στο Μουσείο Ζωολογίας, που βρίσκεται στο ίδιο κτήριο. Την σχολική τάξη σας θα αναλάβει να ξεναγήσει στα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου ένας από τους παλαιοντολόγους μας.
Κόστος: 2 ευρώ ανά μαθητή. 

The Climate Changes Κλιματικές αλλαγές και αφανισμός ειδών
Από τα απολιθώματα γνωρίζουμε ότι φαινόμενα όπως ψύχρανση και θέρμανση του κλίματος συνέβαιναν περιοδικά, και οδηγούσαν πάντα σε αφανισμό σχεδόν όλων των μεγαλυτέρων σπονδυλωτών και σε εισβολές νέων ειδών για να καλύψουν το κενό. Αυτές οι μεταβολές στην πανίδα του παρελθόντος μας διδάσκουν κάτι γύρω από τις επιπτώσεις της παρούσας ραγδαίας υπερθέρμανσης του πλανήτη (φαινόμενο του θερμοκηπίου).. Περισσότερα..
What is Evolution Τι είναι η Εξέλιξη
Η ποικιλομορφία των ζώων και φυτών στη Γη είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας που ονομάζουμε εξέλιξη. Η εξέλιξη ωθεί τους οργανισμούς να αλλάξουν σταδιακά στο πέρασμα του χρόνου.
Η εξέλιξη μιας γενεαλογικής γραμμής δεν συμβαίνει ευθύγραμμα προς έναν προκαθορισμένο στόχο. Η εξέλιξη μοιάζει με έναν πολύκλωνο θάμνο... Περισσότερα..


Εξελιχτικές Τάσεις

Evidence from Fossils Τα Απολιθώματα
Τα απολιθώματα μας δείχνουν ότι τα είδη συνεχώς ξέφευγαν από τον κορμό του «δέντρου της εξέλιξης» και εξελίσσονταν προς διάφορες, ασύνδετες μεταξύ τους, πορείες. Πολλά είδη που υπήρξαν συνήθως παράλληλα, κατέληξαν να προσαρμοστούν σε ποικίλους, διαφορετικούς τρόπους ζωής Περισσότερα..
Evolution of Island Mammals Η Εξέλιξη των Θηλαστικών της Νησιωτικής Χώρας
Τα ζωικό βασίλειο της νησιωτικής χώρας διαφέρει κατά πολύ από το ζωικό βασίλειο της ηπειρωτικής χώρας. Τα ζώα της νησιωτικής χώρας είναι προσαρμοσμένα στο τυπικό νησιωτικό περιβάλλον. Έχουν διαφορετικό μέγεθος και τρέφονται με διαφορετικά πράγματα. Οι ελέφαντες και οι ιπποπόταμοι γίνονται νάνοι, αλλά τα ποντίκια, οι σκαντζόχοιροι και τα ινδικά χοιρίδια γίνονται γίγαντες. Τα φυτοφάγα αναπτύσσουν δόντια με υψηλότερη μύλη, έτσι ώστε να μπορούν να φάνε σκληρότερα φυτά και να ζήσουν περισσότερο προτού τα δόντια τους φθαρούν τελείως Περισσότερα..
Islands Why Νησιά, γιατί?

Οι αλλαγές προκαλούνται επειδή πολλοί ουσιαστικοί παράγοντες διαφέρουν πάνω σε ένα νησί: η τροφή και ο χώρος είναι περιορισμένα, δεν υπάρχουν τα μεγάλα σαρκοβόρα της στεριάς, και σχεδόν κανένας ανταγωνιστής. Τα μεγάλα φυτοφάγα ζώα δεν χρειάζεται να τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν από τα αρπακτικά θηρία, και έτσι μπορούν να εστιάσουν σε έναν πιο σταθερό και ασφαλή τρόπο περπατήματος. Οι προσαρμογές δίνουν στα ζώα του νησιού τη δυνατότητα να καταλάβουν νέες και κενές θέσεις στο οικολογικό σύστημα. Περισσότερα..

Extinction Islanders Αφανισμός των Ζώων των Νησιών

Γιατί τα φανταστικά και τόσο καλά προσαρμοσμένα ζώα των νησιών αφανίστηκαν; Κάθε φορά που συνέβαινε μια κλιματική αλλαγή, και το κλίμα γινόταν ψυχρότερο, το επίπεδο της θάλασσας έπεφτε. Με αυτόν τον τρόπο η απόσταση από την ηπειρωτική χώρα γινόταν μικρότερη και συχνά το νησί έφτανε ακόμα και να ενωθεί με την ενδοχώρα. Περισσότερα..

Αφανισμός που Οφείλεται στους Ανθρώπους

 

 

Newsletters

NewsLetters


Receive HTML?

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 920801
Έχουμε 64 επισκέπτες συνδεδεμένους